Beleef het (niet) rond de Tolbergvijver

Soms kun je met kleine aanpassingen voor veel mensen iets betekenen. Een situatie of plek waar dat volgens de Roosendaalse Lijst geldt, is de Tolbergvijver.

Veel mensen maken gebruik van dit prachtige stuk natuur in een kinderrijke omgeving/buurt. Of het nu gaat om wandelen met de hond, vissen of in de zomer zwemmen of met je vrienden in een bootje dobberen; er is al veel beweging in en rondom de vijver. Helaas zijn er vrijwel geen faciliteiten om er echt te kunnen genieten. In dit geval doelen wij op het gebrek van een wandelpad om de vijver heen, het ontbreken van bankjes, verlichting etc. Daarnaast heeft deze plek ook weinig tot niets te bieden voor de vele kinderen van de jonge gezinnen in de Tolberg en in de directe buurt.

De Roosendaalse Lijst wil het initiatief nemen om deze prachtige plek nieuw leven in te blazen. Een eventuele extra stimulans om werk te maken van dit gebied: wellicht verrijst er in de nabije toekomst een splinternieuw ziekenhuis pal tegenover de vijver. Met nog meer bezoekers van de vijver als gevolg 😉

De fractie van de Roosendaalse Lijst is van mening dat er met kleine aanpassingen/investeringen al grote stappen gezet kunnen worden. Denk hierbij aan een vlot (met touw waarmee de kinderen van de ene kant naar de andere kant kunnen komen) en faciliteiten rondom de vijver (natuurlijk wandelpad van houtsnippers, bankjes, verlichting rondom) evenals de mogelijkheid om gemakkelijk in en uit het water te gaan. Dit zonder afbreuk te doen aan de natuur in en rondom de vijver of overlast te veroorzaken voor de bewoners die aan de vijver wonen.

We hebben over dit idee de volgende vragen:

1. Bent u bereid om de mogelijkheden te onderzoeken om de Tolbergvijver (op basis van bovenstaande suggesties) aantrekkelijker te maken? Zo ja, binnen welke termijn gaat u hiermee aan de slag? Zo nee, waarom niet?

Voor beantwoording, zie link : LINK