Overlast drug crystal meth

De landelijke recherche heeft recent (eind juni) in een Rotterdams bedrijfspand 2.500 kilo crystal meth* gevonden met een straatwaarde van 500 miljoen euro’s. Het gaat om de grootste crystal meth-vangst die ooit in Europa /Wereld heeft plaatsgevonden.

*Crystal meth, is een hard drug die in Nederland niet veel wordt gebruikt, zeker niet in vergelijking met sommige andere landen. Wij zijn namelijk een land van pillen en andere drugs. De landelijke politie concludeert echter dat het hier wel steeds vaker geproduceerd en verhandeld. Dit jaar zijn al zeker vier methamfetamine-laboratoria opgerold. De bekendste inval was die op een drugsboot in Moerdijk (25 km van Roosendaal), waarbij ook enkele Mexicaanse verdachten werden aangehouden.

Nederland (en met name Zuid Holland en Noord Brabant) wordt derhalve steeds meer als uitvalsbasis gebruikt voor deze drug.

Mede in het licht van de binnenkort te behandelen drugsmonitor heeft de Roosendaalse Lijst wat vragen:

1. Bent u bekend met bovengenoemde drug en zijn criminele bewegingen in en rondom Roosendaal hier merkbaar?

2. Zo ja, wat zijn de acties die u in beeld heeft of al heeft genomen om dit gevaar te minimaliseren?

3. Passen deze acties (qua capaciteit en kwaliteit van aanpak) binnen het Integrale Veiligheidsplan 2019-2022 en Actieplan Integrale Veiligheid 2019?

Voor beantwoording, zie link : LINK