Verbreding flessenhals A4

Recent zien we dat Bedrijfsleven en de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen samen een vuist maken om onder andere verbreding van de A4 bij bergen op Zoom stevig op de rails te zetten richting Rijkswaterstraat.

Het penibele stuk zit tussen Bergen op Zoom en de afslag naar Antwerpen net voorbij Hoogerheide en vormt een logistieke flessenhals waar twee drukke snelwegen met gezamenlijk 2x2x2=8 rijstroken, samenvoegen naar 2×2=4 rijstroken om na enkele kilometers weer uit te splitsen naar gezamenlijk 2x2x2=8 rijstroken.

Nu valt er qua Roosendaals belang als logistieke hotspot over doorstroming op alle wegen van en naar Roosendaal wel wat te zeggen. De A58 staat op vele stukken vaak muurvast zoals na Etten-Leur en bij Breda. Tevens zullen meerdere factoren doorstroming kunnen bevorderen. Doch het stuk A4 bij Bergen op Zoom springt er qua flessenhals wel bovenuit, staat nog niet hoog op de lijst bij Rijkswaterstaat en zal zeker in de toekomst uitermate belangrijk zijn voor de Roosendaalse aan- en afvoerroute zuid- en westwaarts.

https://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/lobby-om-verbreding-a4-bij-bergen-op-zoom-tussen-de-oren-te-krijgen-bij-rijkswaterstaat~a1d272c6/

De Roosendaalse Lijst heeft daarover de volgende vragen:

1.Is de gemeente Roosendaal op de hoogte van het gezamenlijk initiatief van de drie gemeenten en het bedrijfsleven tot o.a. verbreding van de flessenhals in de A4?
2.Is de gemeente Roosendaal het met ons eens dat de flessenhals die dit stuk A4 vormt in de toekomst een grote belemmering kan vormen voor de aan- en afvoer naar Roosendaal.
3.Is de gemeente Roosendaal bereid de huidige lobby kracht bij te zetten door aan te sluiten bij het collectief betreffende de verbreding van de flessenhals in de A4? Zo ja, in welke vorm is dit mogelijk en wenselijk?

Voor beantwoording, zie link : LINK