Deelname Camera in Beeld

Bedrijven en inwoners van Roosendaal belonen hun gevoel van veiligheid met een ruime 6, het college geeft aan in 2018 een 7,4 te willen realiseren.

De Nationale Politie werkt aan een databank waarin de locaties van bewakingscamera’s van ondernemers en particulieren worden vastgelegd. Doel is om sneller over beelden te kunnen beschikken na een misdrijf en het voorkomen van langdurige procedures.

Op dit moment telt de databank zo’n honderdduizend particuliere bewakingscamera’s. Dat is een mooi aantal, maar het betekent volgens de politie ook dat er naar schatting nog zo’n 1,4 miljoen camera’s niet zijn aangemeld. NOS heeft 10 oktober jl in de Week van Veiligheid aandacht besteed aan dit project.
Deelname aan Camera in Beeld gebeurt op basis van vrijwilligheid.

De Roosendaalse Lijst is van mening dat het project Camera in Beeld de veiligheid vergroot. Het helpt niet alleen jezelf, maar ook andere bedrijven en inwoners in de buurt.
(https://www.politie.nl/themas/camera-in-beeld.html?sid=44c07e61-c9bd-4984-a325-921f5e974fa4#alinea-title-waarom-is-camera-in-beeld-belangrijk)

De Roosendaalse Lijst heeft hierover de volgende vragen:

1. Bent u van mening dat het project Camera in Beeld kan bijdragen aan het oplossen van misdaden? en het gevoel van veiligheid kan verhogen? Graag een toelichting
2. Ziet u mogelijkheden om deelname aan het project door inwoners en bedrijven te promoten? Zo ja, hoe en op welke termijn Zo nee, waarom niet?

Voor beantwoording, zie link : LINK