<br>

Kieskompas Roosendaal

14, 15 en 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Het moment om jouw stem te laten horen.

Lokale politiek, dat is waar de komende verkiezingen over gaan. De wethouders en gemeenteraadsleden hebben op landelijke dossiers zo goed weinig invloed. Tuurlijk helpt het wanneer er vanuit diverse gemeentes een signaal wordt afgegeven aan de landelijke politiek, maar het beleid wordt in Den Haag gemaakt. Daar in tegen moet het landelijk beleid lokaal uitgevoerd worden en daar start de lokale politiek. Daarnaast zijn er heel veel zaken waar landelijk niets iets van gevonden wordt, maar wat voor lokale bewoners wel belangrijk is. Denk hierbij aan inrichting van de wijken en dorpen in het algemeen, groenbeleid, (bouw)vergunningen, etc, etc. Marcel Boogers, hoogleraar innovatie en lokaal bestuur aan de Universiteit Twente zei ooit: “Landelijke politiek gaat over hoe het zou moeten gaan. Lokale politiek gaat over hoe het is.”

Hoe bepaal je nu je stem? Zoals gezegd dat is voor iedereen anders. Je kunt dit doen met een stemwijzer of kieskompas of een soort dergelijke tool. De diverse partijen hebben hier inmiddels hun input voor gegeven, maar of dit een reëel beeld geeft? Je kunt natuurlijk ook alle verkiezingsprogramma’s lezen, maar soms zijn dat van die ellenlange verhalen, daar wordt je niet vrolijk van!  Wij als Roosendaalse Lijst hebben ons verhaal daarom lekker kort en makkelijk leesbaar gehouden. Kijk hier maar eens voor ons verkiezingsprogramma.

Je kunt er ook voor kiezen om weg te strepen. Dus jezelf de volgende vragen te stellen: Stem ik op een landelijke partij of een lokale? Welke partij kan om welke reden hoe dan ook niet rekenen op mijn stem? Welke partijen hebben de afgelopen jaren beleid gemaakt en hoe staan we er nu voor in onze gemeente? En onderschat ook niet de waarde van ons kent ons. Want misschien ken je wel iemand of meerdere mensen uit de lokale politiek en stem je om die reden wel of niet op een partij. Je kunt onze kandidaten en hun verhaal bekijken op onze verkiezingswebsite www.roosendaalselijst.nl/verkiezingen/.

Dus ben je zoekende en weet je nog niet wat of wie je moet gaan kiezen? Hebben we je hierbij dan geholpen? Misschien niet. Maar als we terug kijken dan heeft de Roosendaalse Lijst de afgelopen jaren wel bewezen er te zijn voor de bewoners in de gemeente Roosendaal. Het gaat goed, maar kan altijd beter. We kijken daarom ook niet te lang om, maar vooral altijd vooruit. Met op onze kieslijst ervaren vertrouwde gezichten, maar ook weer frisse jonge aanwas. Wij blijven onszelf uitdagen en inzetten voor onze mooie brabantse gemeente voor een sociale, veilige en vertrouwde leefomgeving waar iedereen zich thuis voelt.

Dus eigenlijk is het heel simpel.

Stem 16 maart Lijst 1, De Roosendaalse Lijst!