Marco Schillemans

#4

Marco Schillemans

WAT IS MIJN VERHAAL?

Al vanaf mijn jeugd kwam ik bij velen, wellicht ook bij u, ‘over de vloer’ met de microfoon in de hand, als verslaggever van Stad FM Roosendaal. Wat ik leerde van de vrijwilligers in onze gemeente is dat je met passie en trots voor je vereniging of club samen veel kunt bereiken. Gelukkig zie ik dat nog steeds, zij die opstaan en aanpakken. Zij die organiseren, zij die een helpende hand uitsteken, éénmalig of structureel, vrijwillig of binnen een bedrijf.

Opstaan, aanpakken, ondernemen! Als Rayonmanager werk ik bij een sociaal werkbedrijf. Samen, werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in oa groenvoorziening, postbezorging, milieustraat en een wijngaard. Dit laat mij dagelijks zien dat als je iets wil bereiken dit samen kunt. Wat je achtergrond ook is, als je iets echt wilt, ga er voor. Daarom zet ik mij in voor de straat, wijk, dorp, voor Roosendaal, waarin we elkaar weten te vinden, samenwerken, waarin de gemeente een ondersteunende rol heeft. Een schone veilige woon/werk/leef omgeving is hiervan de basis.

Ik geloof in het verbinden van mensen door cultuur. Dit kan sport zijn, een buurthuis, een culturele plek, eigenlijk van alles waarbij interesses en passie van mensen samen komen. Daar wil ik mijn bijdrage aan leveren.

Ik wil niet ‘aan de kant staan’ maar laat mij graag inspireren door nieuwe inzichten, oplossingen en initiatieven vanuit onze eigen inwoners, ondernemers en verenigingen. Belemmerende regels moeten we waar mogelijk schrappen of aanpassen. Ondersteunen daar waar nodig of gewenst. Niet beperken, maar plooien glad strijken.

Geboren en getogen in de Westrand. Gewoond in Langdonk, Centrum, Tolberg en de Kroeven. Nu, samen met Angelique, onze kinderen Sanne en Esmée en opa Cor, wonen wij sinds 2010 in Nispen. Daar heb ik mogen meewerken aan het dorp en gezien dat je door samen aan te pakken veel kunt bereiken.