Bezoek voorlichtingsavond buurtpreventieteams

Buurtpreventie Roosendaalse Lijst

De Roosendaalse Lijst heeft een bezoek gebracht aan een voorlichtingsavond voor buurtpreventieteams. De avond vond plaats op donderdag 20 april in de Schalm in Heerle. Alle buurtpreventieteams uit de dorpen waren hierbij te gast. Op dit moment zijn er binnen gemeente Roosendaal 650 buurtpreventisten, welke verdeeld zijn over ruim 50 teams verspreid over de gehele gemeente. Binnen de dorpen alleen al lopen meer dan 100 buurtpreventisten regelmatig een rondje door de buurt.

Een mooie avond waarin veel vragen werden gesteld de wijkagent van de dorpen Tim van Tooren van het Politie Basisteam Roosendaal. Daarnaast waren er ook BOA’s aanwezig van de gemeente Roosendaal en een afvaardiging van woningcoöperatie Stadlander. Ook de Verbinder Lizette Ventevogel en Coördinator Buurtpreventie Roosendaal Mariette Monsieurs vertelde over hun rol en het belang om zaken in de openbare ruimte te melden, ook in de dorpen.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst werd Ad van Hees van het Buurtpreventieteam Nispen extra in het zonnetje gezet. Dit omdat het gehele team uit Nispen dit jaar al 10 jaar bestaat.

De Roosendaalse Lijst onderschrijft het belang van de buurtpreventie en moedigt alle buurtpreventisten aan in het belangrijke werk dat zij doen. Meerdere fractieleden maken onderdeel uit van een buurtpreventieteam. Heeft jouw buurt nog geen buurtpreventieteam, of zou je jezelf graag aan willen melden? Kijk dan op de website van http://buurtpreventieroosendaal.nl/ en zoek een team bij jou in de buurt.

Het is eenvoudig om ook in jouw wijk een buurtpreventieteam te starten. Meer informatie? Ga naar: http://buurtpreventieroosendaal.nl/zelf-een-team-starten/