Dossier: AZC Heerle

De Roosendaalse Lijst is maandag 15 april op de hoogte gebracht over de locatie waar het voornemen is een AZC te plaatsen. We begrijpen de opgave die we in Nederland en als gemeenten hebben om huisvesting te bieden voor mensen die vluchten voor oorlog en geweld. Tegelijkertijd begrijpen wij ook de zorgen die er op dit onderwerp leven bij onze inwoners uit Heerle maar ook uit de gehele gemeente. Als fractie zijn we nog maar zeer recent geïnformeerd en wij hebben op dit moment dan ook nog geen standpunt ingenomen over de komst van een AZC op deze specifieke locatie. We wegen de komende periode alle belangen zorgvuldig af waarbij we goed luisteren naar de mening, bezwaren en zorgen die er leven onder onze inwoners. Ook zijn wij als fractie benieuwd naar alternatieve locaties in hoeverre deze zijn onderzocht.

De fractie van de Roosendaalse Lijst was ook aanwezig bij de bijeenkomst in Heerle. Hier hebben wij geluisterd naar alle zorgen van de inwoners.

Regelmatig zal op onze website een update te vinden zijn inzake dit dossier. Heeft u vragen, zorgen en of tips, deze kunt u altijd mailen via het contactformulier op onze website.