Fractieleden stellen zich voor: Sjef van der Touw

Sjef van der Touw, 44 jaar jong, getrouwd en vader van 2 dochters van 13 en 15 jaar. Geboren in Rotterdam, maar (gelukkig) getogen in Roosendaal.

Sinds begin maart 2022 burgerraadslid en sinds kort raadslid voor de Roosendaalse Lijst. De dossiers waar ik me graag in vastbijt zijn: cultuur, dieren welzijn, duurzaamheid en klimaat, mobiliteit, ruimtelijke ordening en wonen.

Ondanks dat mijn focus net als alle andere binnen de fractie op heel de gemeente Roosendaal is gericht, houd ik me binnen de fractie qua wijken in het bijzonder bezig met de Kortendijk, de Kroeven en de bedrijventerreinen

Ik houd van het bourgondische Brabantse leven en besteed mijn vrije tijd dan ook graag aan eten en drinken met vrienden. Daarnaast ben ik een echte liefhebber van muziek en dan vooral rockmuziek vanaf begin jaren 90 tot nu. Ik ben al 34 jaar lid van korfbalvereniging Keep-fit, waar ik in die periode de diverse vrijwilligersfuncties heb vervuld en speel ik nog steeds op recreatief niveau met regelmaat een potje. En het is een familiesport, dus ik ga ook graag kijken bij een wedstrijd van onze kinderen. Ik ben gek op vakanties en in het bijzonder op Italië. En ook tijdens de vakantie zit ik niet stil en houd ik wel van een uitdaging. Ik vind het qua politiek leuk om af en toe er eens licht kritisch in te gaan of een standpunt vanuit een ander oogpunt te belichten om daarna na een goed constructief debat te komen tot de beste keus voor de meerderheid van de inwoners van onze stad en dorpen.