Herstel de parel van Burgerhout!

De wijk Burgerhout kent vele vrijwilligers die zich inzetten voor hun wijk. Veel inwoners zijn dan ook erg trots op de vele pareltjes die de wijk heeft. Om die reden is er enkele jaren geleden door de inwoners een wandelroute ‘Rondje Burgerhout’ gemaakt. Met bordjes, een folder en QR-codes die naar de folder verwijzen is dit rondje te wandelen. Bij de pareltjes in de wijk liggen stoeptegels met daarop de tekst ‘Parel van Burgerhout’ met een wit marmeren rondje erin. Zo is ook het oudste stukje openbaar groen van de gemeente Roosendaal, de Verfraaiing met het Rozenpad, één van de parels van Burgerhout.

Helaas hebben we moeten constaterendat door het werk van aannemers schade is ontstaan aan deze parel van Burgerhout. Ten eerste blijkt de Parel van Burgerhout-tegel die bij het deel van de Verfraaiing aan de Doctor Ariënsstraat ligt enkele jaren geleden door een aannemer kapot gereden te zijn. Ander uitvoerend werk in de Verfraaiing door een aannemer heeft onlangs geleid, vanwege het kappen van een boom, tot nieuwe schade. Diepe groeven in het gras zijn door klachten van inwoners door de gemeente opgepakt en hersteld. Helaas is de schade aan het wandelpad (kapotte bandjes en verzakkingen) niet hersteld”, stellen fractieleden Charl Goossens en Marco Schillemans.

De Roosendaalse Lijst heeft het college gevraagd om de tegel én de paden te laten herstellen en de aannemers hierop aan te spreken.