Huisartsenpost weg uit Roosendaal(?)

Geen huisartsenpost meer in Roosendaal? Daar kunnen we voor de volle 100% niet mee leven!

‘Dat kan toch niet!’ is één van de eerste reacties die net als bij vele inwoners ook bij onze fractie van de Roosendaalse Lijst naar boven kwam toen we het bericht lazen dat de huisartsenpost in Roosendaal mogelijk gaat sluiten.

Iedereen heeft er wel een gevoel bij. Niet direct bij de huisartsenpost zelf maar wel bij het gevoel dat je hebt als je met je kind, partner of vriend/vriendin op weg gaat naar de huisartsenpost. Je maakt je op zulke momenten flink zorgen want naar de huisartsenpost ga je niet zomaar! Dat ene ritje naar de Boerhaavelaan voelt dan vaak als een eeuwigheid, want iemand die gewond is, pijn heeft of erg ziek is moet zo snel mogelijk geholpen worden. Het is dan ook ondenkbaar dat we straks in dergelijke situaties (tussen 23.00 uur en 6.00 uur) vele kilometers extra zouden moeten rijden om in Bergen op Zoom geholpen te worden. Volgens de Roosendaalse Lijst kan het dan ook simpelweg niet zo zijn dat in een stad met 80.000 inwoners er geen huisartsenpost zou zijn!

Natuurlijk gaan we niet voorbij aan het goede initiatief van onze collega’s van het CDA. Door hun Facebookactie wordt nog duidelijker dat duizenden inwoners de mogelijke sluiting onacceptabel vinden. In dit geval gaat het niet om politiek gewin of onderlinge verschillen maar juist om gezamenlijk een vuist te maken om ervoor te zorgen dat we onze huisartsenpost behouden. Wat de Roosendaalse Lijst betreft staan we dus samen met de inwoners en bezorgde politieke partijen zij aan zij. Dit om te voorkomen dat we straks naar Bergen op Zoom moeten rijden om de zorg te krijgen die we op die bezorgde momenten zo hard nodig hebben.

De Roosendaalse Lijst zal zich binnen haar mogelijkheden maximaal inspannen om te voorkomen dat de huisartsenpost verdwijnt. Daar mag je op rekenen!

De fractie van de Roosendaalse Lijst