Multifunctioneel gebouw in kerk Nispen

Het huidige college heeft een negatief advies gegeven om de kerk om te bouwen tot multifunctionele gebouw voor oa verenigingen en stichtingen in het dorp.
In de plannen, waar zeven jaar aan is gewerkt, zou de kerk onderdak gaan bieden aan dorpshuis Nisipa, het Wit-Gele Kruis en aan de St. Norbertusparochie. Volgens het nieuwe college zou het plan te duur worden. De Roosendaalse Lijst ziet het belang van het behoud van de kerk en een nieuw onderdak voor de verschillende stichtingen.

Dit bericht is hard aangekomen in Nispen. De inwoners zijn dan ook in actie gekomen. Dit resulteerde onlangs in een grote opkomst om nog duidelijker het verhaal te vertellen mbt het multifunctionele centrum in de kerk en wat het echt inhoudt voor behoud van het hart van Nispen.

Zeven jaar is er over de verbouwing van de kerk gesproken. Kees van den Bijgaart, oud-bestuurslid en thans de gebouwenman van Nispen van het parochiebestuur; “Als de wethouder denkt dat de bruisende activiteiten zich kunnen concentreren op de huidige locatie van Nisipa, dan begrijpt ze het dorp niet.’’ Want niet Nisipa aan de Bergsebaan, maar het kruispunt bij het Kerkplein vormt volgens hem het hart van de gemeenschap.

Zaterdagochtend 14 januari was de gemeenteraad van Roosendaal te gast in Nispen. Centraal thema het nieuwe hart van Nispen, het multifunctionele centrum in de kerk. De raadsleden hebben de gelegenheid gekregen om zich uitgebreid te laten informeren hierover. Komende donderdag is er de inspraak en krijgen de verenigingen / stichtingen, maar ook het Bewonersplatform Nispen de gelegenheid om hun verhaal aan de raad te vertellen.
Hierna volgt nog de commissie en de raadsvergadering.