Op bezoek bij The Loods

De fractie van de Roosendaalse Lijst was dit weekend in De Loods. Een prachtige plek in een oud pand van Wubben Olie. Graffitihal The Loods Hall of Fame is een van de grootste legale graffiti vrijplaatsen in Nederland die zonder winstoogmerk gerund wordt door vrijwilligers met een passie voor graffiti. De beste graffiti, eersteklas custom bikes, kunstateliers, muziek, evenementen en meer! Maar het is vooral een ontmoetingsplaats.

De lege wanden nodigden destijds uit tot meer en na instemming van de gemeente Roosendaal mocht het pand in eerste instantie een paar maanden gebruikt worden als legale graffitiplaats. Dat leide al snel tot de eerste Graffiti Jam, waarbij zo’n 30 artiesten kwamen painten.

Inmiddels zijn er al legio Graffiti Jams geweest, waaraan de laatste jaren steeds meer dan 200 painters deelnemen. Ook andere mensen weten The Loods te vinden: voor workshops, voor fotoshoots, voor creatieve opdracht, voor atelierruimte… maar vooral voor de gezelligheid! Iedere woensdagavond is er open avond. Om te komen painten, maar ook om bij te praten bij een kopje koffie, een lekker muziekje te luisteren en om nieuwe mensen ontmoeten. Wees welkom!

Op 24 en 25 juni 2023 is er de dikste graffiti jam van Nederland! Zowel indoor als outdoor.
Met optredens van Eternal van Wu-Tang killa beez (USA) noodlez (UK) OSSP leden! Hyena hex and many more!