Quiet op fractiebezoek

Quiet Roosendaalse Lijst

Onlangs kwamen Karin Bruijnincx en Christa Spijkers van Quiet Roosendaal bij de fractie van de Roosendaalse Lijst op bezoek. Met enige regelmaat schuiven maatschappelijke organisaties en of verenigingen aan bij de fractie om hun verhaal te doen of om een verdere toelichting te geven van hun werkzaamheden.

Quiet zet zich in om de armoede in Roosendaal te verzachten door het lokale bedrijfsleven te benaderen die van betekenis kunnen zijn voor mensen in financiële nood. Gewoon door te doen waar ze goed in zijn. Daarnaast zijn er meerdere vrijwilligers betrokken bij de organisatie die een actieve rol nemen in het begeleiden van de gasten. Daarnaast helpen de vrijwilligers actief mee met het vinden van oplossingen voor de gasten van Quiet. 

Quiet maakt actief gebruik van haar netwerk om mensen te helpen. Dit doen ze door kleine donaties te vragen, maar bijvoorbeeld ook door samen te werken met locale ondernemers. Denk bijvoorbeeld aan zaken als aan een lunch, kappersbezoek, kaartjes voor het theater de Kring of bioscoop.

In Roosendaal leven naar schatting ruim 4400 huishoudens met problematische schulden. In sommige wijken leeft één op de zes kinderen onder de armoedegrens. Voor deze mensen, die vaak in stille armoede leven, is Quiet Roosendaal: Quiet verbindt mensen die in armoede leven (Members), met bedrijven (Sponsoren) en Particulieren (Supporters).

Quiet Roosendaal is gevestigd op Markt 79 te Roosendaal. Enthousiaste vrijwilligers organiseren daar een inloop op maandagochtend en in het buurthuis Keyenburg  (Keyenburg 70) op dinsdagmiddag. Members kunnen er terecht voor een kopje koffie, informatie over Quiet, het ophalen van het Quiet-pasje, vouchers, producten of gewoon een goed gesprek!

Loop gerust een keer binnen om kennis te maken met Quiet. Members kunnen zich gratis aanmelden op het platform en via het digitale systeem krijgen zij producten of diensten van Sponsoren en Supporters aangeboden.

Meer informatie is te vinden via https://quiet.nl/roosendaal/