Spraakwater

Water en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar wie staat er nog stil bij hoe water schoon gemaakt wordt, hoeveel water we verspillen, waar het water naar toe gaat als je de toilet doortrekt, wat we moeten doen om het water het land niet te laten overstromen of welke invloed klimaatverandering heeft op een stijgende zeespiegel of hoge rivierstanden?

Saskia Schenk heeft als waterwethouder de ambitie om zoveel mogelijk mensen meer waterbewust te krijgen. Kinderen zijn dan een mooie doelgroep, want jong geleerd…

Het project Spraakwater is door de gemeente Roosendaal aangeboden aan alle basisscholen in Roosendaal. Maar liefst 30 groepen 7 en 8 hebben zich aangemeld en op vrijdag 22 mei startte het project op twee basisscholen. Op KPO basisscholen Cortendijck en Het Talent is in navolging van de andere scholen al hard gewerkt aan het maken van een waterrap en een videoclip, onder begeleiding van toneelgroep Oogpunt en de Kring cultuureducatie. Ook benieuwd wat deze scholieren van water en rapmuziek maken? Op 7 juni is tijdens Roosendaal Zingt een compilatie afgespeeld van het project.