Snippergroen en vooral het beleid van verkoop van snippergroen en handhaving op illegaal gebouwde bouwwerken op een legaal aangekocht stuk snippergroen zorgt al jaren voor discussie.
Waar we dachten dat in de vorige periode de discussie beslecht was door het beleid om geen snippergroen meer te verkopen en te handhaven op illegale bouwwerken werd door een raadsvoorstel van het huidige college en een motie van CDA en de VLP de discussie opnieuw aan geslingerd.
Ondanks dat in het raadsvoorstel niet wordt gesproken over het wel of niet handhaven op illegaal gebouwde bouwwerken op reeds verkocht snippergroen, werd hierover toch weer gesproken en hiervoor een motie ingediend door genoemde partijen. Ondanks dat wethouder Koenraad aangaf de motie niet uit te kunnen voeren werd hij toch in stemming gebracht. Uiteindelijk eindigde de stemming in 16-16 waardoor nog onbeslist.
Er is in het verleden heel veel discussie geweest over de verkoop van snippergroen. Er zijn door uitspraken in het verleden aannames gedaan en ook mensen enorm teleurgesteld. Hier kunnen en mogen we niet lichtzinnig over denken. Maar in alle documenten is er altijd over gesproken dat er op aangekocht snippergroen geen bouwwerken geplaats mogen worden.
De Roosendaalse Lijst staat voor duidelijk en helder beleid. Hiermee kun je niet altijd iedereen tevreden stellen, helaas. Maar het weer verkopen van snippergroen en soms wel of niet legaliseren van illegale bouwwerken zorgt alleen maar voor meer onduidelijkheid en dus onbegrip bij inwoners. Om die reden hebben wij tegen het voorstel voor het weer opnieuw verkopen van snippergroen gestemd. Alsmede tegen de “versoepelings” motie van het CDA en de VLP, alswel tegen het amendement van Groen-Links welke was ingediend om de mogelijkheid te bieden aan de gemeente om eerste voorkeursrecht te hebben voor terugkoop van snippergroen wanneer men dat nodig acht voor klimaatadaptieve en/of biodiversiteitsverhogende maatregelen.