Verrassend Roosendaal

Ruim zeventig deelnemers hebben zondagochtend 5 juli zich laten verrassen tijdens een wandeling door Roosendaal-West.

Onder leiding van Saskia Schenk en Toine Theunis startte de wandeling bij de Polarbeer en vervolgens werd er een bezoek gebracht aan de heringerichte Paterstuin. Tijdens de wandeling werd er aandacht besteed aan de  “Participatiesamenleving”. Met een praktijkvoorbeeld is er een toelichting gegeven in samenwerking met twee vrijwiligers uit de van Goghlaan. De deelnemers werden geïnformeerd wat het project Smart Climate Grid / park Scherpdeel inhoudt. 2015 wandeling RL  westrand

In de voormalige loods van Wubben Olie, heeft Remco van de Beemd een toelichting gegeven over graffiti, prachtige kunstwerken waren er te zien. Dit project is uniek in Nederland en moet zeker een vervolg krijgen waren de opmerkingen van vele deelnemers. Als rode draad door deze ochtend is er verteld over de ontwikkelingen in het Vlietgebied.

Na de wandeling was iedereen welkom in de Café De Veestallen voor een hapje en een drankje. Uit de diverse reacties kan opgemaakt worden dat men inderdaad verrast was door de verschillende projecten, die al gerealiseerd zijn. De uitvoering van de Paterstuin werd erg gewaardeerd. De ideeën, die leven om het Vlietgebied een nieuwe invulling te geven, werden goed ontvangen. Het bezoek aan de Wubbenloods ontlokte veel lovende woorden en bewondering voor de Graffiti.

DSC04338