Over ons

Al ruim 50 jaar
thuis in Roosendaal

De Roosendaalse Lijst is al ruim vijftig jaar diep geworteld in de Roosendaalse samenleving. In 1966 richtte Piet Rampaart zijn eigen politieke partij op: De lijst Rampaart. Nadat in 1988 de naam veranderde in Roosendaalse Lijst/Piet Rampaart is na het overlijden van de grondlegger van de partij de naam gewijzigd in Roosendaalse Lijst.

De Roosendaalse Lijst werkt dagelijks voor de inwoners van onze gemeente. Dit doen we nog steeds op onze kenmerkende manier. Een manier waar onze grondlegger al voor stond: met een luisterend oor en een warm hart je verantwoordelijkheid nemen. Het doel? Ervoor zorgen dat het goed gaat en blijft gaan met onze inwoners. Hiervoor spreken wij continu met onze inwoners en peilen we meningen. Aan de hand van deze gesprekken en meningen bepalen we onze standpunten. En deze standpunten nemen wij vervolgens weer mee in onze politieke deelname in de gemeenteraad om zo het verschil voor onze inwoners te maken!

MISSIE EN VISIE

Het missiestatement van de Roosendaalse Lijst luidt:

"Wij zijn de Roosendaalse Lijst. Door te luisteren en belangen af te wegen verbinden wij mensen en organisaties, waardoor we resultaten boeken voor een beter Roosendaal, voor alle Roosendalers.

De Roosendaalse Lijst heeft als passie het werken aan de ontwikkeling van Roosendaal. Door goed te luisteren naar de verschillende groepen in de Roosendaalse samenleving vormen wij onze mening. En daarbij maken we een politieke afweging, waarin wij met anderen tot keuzes komen. Maar onze passie zit erin resultaten te boeken, die goed zijn voor de inwoners van Roosendaal."
Onze visie

waar gaan wij heen?

Onze kernwaarden

Waar staan wij voor?

Onze kernwaarden maken duidelijk waar wij als Roosendaalse Lijst voor staan. Wat is onze identiteit? Wat zijn onze drijfveren? Waar spreken wij elkaar op aan en welk gedrag kunnen inwoners van ons verwachten?