Jan Pollemans: wethouder Theunis liegt

Oud-directeur Jan Pollemans van RBC zegt dat de Roosendaalse wethouder Toine Theunis liegt.

De gemeentebestuurder zei woensdag verrast te zijn door het verzoek van RBC om een gemeentegarantie voor een lening van 700.000 euro.

“Al een maand geleden was bij Theunis bekend dat het om zeven ton ging”, zegt Pollemans. “Tijdens een vergadering op 23 maart is hem dat duidelijk gemaakt door RBC’s directeur Jeffrey Kooistra. Theunis kan nu anders beweren, hij liegt.”

“Dat er een tekort was, wist ik natuurlijk”, reageert Theunis. “Dat was 1 miljoen, maar ook acht ton als er weer wat sponsorgeld binnen was gekomen. Dan weer zeven ton en dan weer vier ton. Ik bedoel: het was een flipperkast. De bedragen veranderden constant.”

De wethouder noemt het extra pijnlijk dat RBC woensdagmiddag meldde dat de KNVB zeer recent twee ton aan het tekort toevoegde. “Geen idee waarom. Vorige week vrijdag zei Eric Jansen van de Raad van Commissarissen van RBC dat de club vijf ton nodig had. Woensdag lag dat ineens weer anders en was het zeven ton.”

Directeur Jeffrey Kooistra: “Die bedragen zijn niet eens zo belangrijk. We zijn al zó lang in gesprek met de gemeente. In elk gesprek is de zorgelijke financiële toestand aan de orde geweest. Hij kan niet verrast zijn door de brief.”

Theunis: “Vergeet niet dat er bij RBC al twee weken een brief van de KNVB lag met de mededeling . dat er vrijdag 29 april een sluitende begroting moet zijn. Daar wisten we niets van.”

Volgens Kooistra en Pollemans wordt er keihard gewerkt om alles rond te krijgen. De laatste: “Zeven ton kan ik niet alleen ophoesten. Ik zit er al met heel veel tussen. Kooistra heeft de KNVB inmiddels uitleg gegeven over het plan van aanpak om de club weer gezond te maken. Het is afwachten met wat de bond genoegen neemt.”