Lek dak op kinderdagverblijf in Roosendaal: peuters ziek

Lekkages en daardoor een vochtig binnenklimaat bij kinderdagverblijf Dommel leiden tot gezondheidsklachten bij Wouwse peuters en leidsters.

Dat schrijven boze ouders in een brandbrief aan de Roosendaalse gemeenteraad. De problemen met de huisvesting van Dommel zijn niet nieuw. Het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang zijn ondergebracht in het gebouw van basisschool De Stappen aan de Kloostertraat.

Voorzitter Jitske Huissen-Wezenberg van de oudercommissie spreekt van een al jaren bestaande situatie. Dat er niets of te weinig aan gebeurt, zou samenhangen met een verschil van inzicht over de aard van de werkzaamheden die verricht moeten worden.

Als het klein onderhoud betreft, zou het schoolbestuur (de huurder) daarvoor moeten opdraaien, bij groot onderhoud moet de eigenaar dat voor zijn rekening nemen (de gemeente). Volgens Huissen is door de jarenlang bestaande lekkages inmiddels sprake van de noodzaak van groot onderhoud. Huissen: “Vorig jaar is negenduizend euro toegezegd, maar hier moet een heel dak worden vernieuwd. Voor negen mille heb je misschien net nieuwe goten.”

De lekkages zijn onaanvaardbaar, want ze leiden tot gezondheidsklachten. Huissen: “Kinderen worden snel verkouden, ze hebben eczeem. De leidsters klagen over hoofdpijn.
Vier gemeenteraadsfracties hebben vragen gesteld over de huisvesting van het kinderdagverblijf. CDA, Roosendaalse Lijst, SP en Nieuwe Democraten willen onder meer weten welke stappen wethouder Verbraak (Onderwijs) wil nemen om aan de wantoestanden een eind te maken.

De oudercommissie rekent erop dat morgenavond in de vergadering van de commissie samenleving deze vragen worden beantwoord.

De brief van de oudercommissie is ook aan de vier wethouders geadresseerd. Zij konden gisteren nog niet reageren, omdat de materie ‘erg complex is’, aldus een woordvoerder.