Nog geen aangifte van ‘lekken’ uit RBC-overleg

Burgemeester Jacques Niederer heeft nog geen aangifte gedaan bij de hoofdofficier van justitie in Breda van het mogelijk lekken van vertrouwelijke informatie door één van de Roosendaalse fractievoorzitters.

Vorige week berichtte BN DeStem over de financiële problemen bij RBC. Ook maakte de krant melding van een geheim overleg van burgemeester en wethouders met de Roosendaalse fractievoorzitters – het zogeheten presidium – over de schulden die de club heeft en de eventuele gevolgen voor de gemeente.

De Roosendaalse Lijst trok hieruit de conclusie dat één van de fractievoorzitters wellicht informatie zou hebben gelekt terwijl geheimhouding was beloofd. Deze partij neemt de kwestie zo hoog op dat Niederer werd gevraagd aangifte te doen. De burgemeester liet gisteren bij monde van een woordvoerder weten dat hij nog informatie aan het verzamelen is en later pas een besluit neemt. Op de vraag of dat betekent dat Niederer er nog niet uit is of hij wel of niet aangifte zal doen, kon de woordvoerder nog geen antwoord geven.