Thema:

Roosendaal werkt en bruist!

‘De mouwen opstropen en aan de slag’. Met deze nuchtere doenersmentaliteit hebben we in Roosendaal al veel bereikt. ‘De mouwen opstropen en aan de slag’. Met deze nuchtere doenersmentaliteit hebben we in Roosendaal al veel bereikt. Om ervoor te zorgen dat er ook in de toekomst genoeg ‘te doen’ blijft in onze gemeente, moeten we investeren in werk en in een gemeente waar naast werk genoeg te beleven valt.

Nu we in Roosendaal steeds meer mooie opleidingen (van MBO tot HBO) kunnen aanbieden, moeten we er voor zorgen dat onze jongeren naast een studie ook een goede baan kunnen krijgen in onze gemeente. Dat betekent in onze ogen dat we meer diversiteit in werkgelegenheid moeten aanbieden. Dus niet alleen banen in de logistiek maar ook in dienstverlening en andere sectoren. En naast werk moet er ook zeker wat te beleven zijn in Roosendaal voor jong en oud. Van evenementen tot unieke recreatieve plekken (urban sportspark): de Roosendaalse Lijst zal er alles aan doen om Roosendaal te laten bruisen!

Werken aan (regionaal) werk

Slim kiezen. Dat is wat ons betreft nodig als het gaat om investeren in nieuwe werkgelegenheid binnen onze gemeente. De neiging van veel middelgrote gemeenten in Nederland  is om op alles in te zetten: van het binnenhalen van start-ups, meer MKB tot het verleiden van grote logistieke en internationale bedrijven. In onze ogen is dat geen slimme en realistische strategie. Door de vergaande digitalisering en thuiswerken werken steeds meer mensen op afstand van het ‘fysieke’ bedrijf. En als we een beperkt aantal keer naar kantoor gaan, is het eigenlijk helemaal niet zo erg om een half uurtje te rijden. Binnen dat halfuurtje rijden is er buiten onze gemeentegrenzen in West-Brabant ook genoeg werk te vinden. En dus moeten we samen met andere gemeenten zorgen voor een divers en aantrekkelijk aanbod aan werkgelegenheid. Vind je geen werk in dienstverlening in Roosendaal? Dan sta je zo in Breda. En kan iemand uit Oosterhout geen mooie baan in de zorg of logistiek vinden? Snel naar Roosendaal dan!

De komende jaren wordt er samen met andere buurgemeenten werk gemaakt van ‘sterke steden’. Een samenwerking waarin op tal van terreinen wordt samengewerkt om aan een sterke regio te bouwen. Van openbaar vervoer tot woningbouw en natuurlijk ook diversiteit in werkgelegenheid. Wat ons betreft een mooie ontwikkeling! En wat Roosendaal zelf betreft? Dan willen we graag inzetten op kleinere, jonge start-of scale-ups die de kans krijgen te groeien in onze gemeenten en waar onze jongeren na hun studie direct een baan kunnen krijgen.

Meer beleving!

Werk is belangrijk maar om je werk met plezier te kunnen blijven doen, heb je voldoende ontspanning nodig. Dat kan thuis op de bank door te Netflixen of een rondje met de hond te wandelen maar wat avontuur en beleving buiten je huis is natuurlijk ook fijn!

Gelukkig valt er steeds meer te beleven in onze gemeente maar het kan wat ons betreft nog wel een boost krijgen. Vooral voor jongeren is Roosendaal nog wel eens ‘saai’ en het aanbod in evenementen kan nog wel een kwalitatieve impuls gebruiken. Kortom het mag nog wel wat meer gaan ‘bruisen’ in Roosendaal. Hier gaan we ons de komende jaren hard voor maken!